Birchburn - original house

Birchburn

Full renovation of a 1970's house built on a steep slope. The entire gable has been glazed to provide a panoramic view over Kenmore village, uninterrupted by the timber deck and structural glass balustrade.

Access to the main living floor level was improved by installation of a lift and accessible bathrooms have been installed.

The house was reroofed and the entire building envelope insulated to current standards. Heating is provided by an Air Source Heat Pump with underfloor heating throughout and a feature stove in the main living area where the ceiling has been raised and the space flows into the dining, kitchen and conservatory


Birchburn • original house
Birchburn - renovated house
Birchburn - glazed gable and balustrade
Birchburn - view of Loch Tay
Birchburn - raised ceiling
Tower Buildings, Station Road
Birnam, Perthshire PH8 0DS

Tel: 01350 728116

sitemap